Thunderstone

maandag 13 maart 2017

Thunderstone

ZIJ:

Als je graag deckbuilders speelt, zoals Dominion, Legendary,... dan is Thunderstone misschien ook iets voor jou! Na Dominion, was Thunderstone een mooie afwisseling, met dat tikkeltje extra, gezien je niet gewoon zo veel mogelijk punten verzamelt, maar ook monsters moet verslaan. Hiervoor ga je helden rekruteren, items kopen en zorgen dat je voldoende licht mee hebt, want die monsters zitten in de dungeons, waar het donker is, zeker als je dieper in de dungeon moet gaan.

Je kan je helden ook upgraden, wat ik wel een leuke toevoeging vond - alsof je samen op avontuur bent gegaan en het niet meer dan normaal is dat je helden meer ervaring krijgen en dus ook sterker worden :-)

Het is ook 1 van de weinige (voor mij) spellen die je goed alleen kan spelen. Al vond ik het dan nog net iets moeilijker om te winnen...niet dat ik anders wel win ;-)

HIJ:

Thunderstone is nog altijd mijn favoriete deckbuilder als we spreken over het genre rond Dominion. Nu heb ik het ook natuurlijk over Thunderstone Advance vanwege het bord! De mechanics zijn hetzelfde zoals Dominion, kopen van spullen op de markt (aangeboden kaarten), met als twist dat je ook kan beslissen om naar de dungeon te gaan met je helden om zo punten te scoren door monsters af te maken.

Simpel, plezant en geweldige artwork en doos! Je gaat er wel wat tijd voor opzij moeten zetten omdat de speelduur heel lang kan uitlopen als niemand zijn gear/helden sterk genoeg zijn om naar de dungeon te gaan.

Ik ben zeer blij te vermelden dat AEG besloten heeft om nog een verbeterde versie op de markt te brengen, maar spijtig genoeg voor sommigen is het een kickstarter (Thunderstone Quest). Moet je spelen als Dominion je niet aanspreekt of te light is, voor de anderen zal het te dicht in de buurt liggen van Dominion en misschien wil je dan eens iets anders ;-)

 

 

 

Andere artikels

Dead of Winter

Voluspa

Santa Maria

Colt Express

Scythe