Qwirkle

maandag 4 april 2016

Qwirkle (reiseditie)

ZIJ:

Qwirkle kan je beschouwen als een variant van domino/chromino: je legt tegels met daarop een specifieke vorm en kleur, waarbij je rekening houdt met de tegels die al op tafel liggen. Je mag zoveel tegels afleggen als je kunt tijdens jouw beurt, maar ze moeten wel in dezelfde combinatie-rij liggen. Hiermee scoor je punten, en de bedoeling is om telkens de beste combinatie te vinden en af te leggen.

Het is een heel leuke fillergame, wat bij ons al geregeld onverwacht de hele avond vulde. Minpuntje voor mij: elke beurt de gescoorde punten moeten opschrijven (omdat ik dat al eens durf vergeten...).

HIJ:

Toen ik hoorde dat er een soort Scrabble was met kleurtjes en vormpjes was ik meteen verkocht. Ik ben niet zo goed in Nederlandse Scrabble (geef mij maar de Engelse versie) en ben dus blij dat Qwirkle bestaat.

Je moet proberen om zoveel mogelijk punten te scoren door tegels aan bestaande lijnen aan te leggen...sounds familiar? Het kan zelfs verslavend werken om elke keer weer die laatste bij een rij van 6 te kunnen leggen om die extra 6 punten te verdienen en zo de hoogste score te halen met maar 1 blokje aan te leggen.

Het gebruikt wel wat ruimte moest je de gewone versie willen, dus hebben ze ook een handige reisversie in een draagbaar zakje. Dit spel zou zelfs voor kampeerders kunnen dienen omdat het geen kaarten zijn die kunnen wegvliegen.

Opnieuw een leuke filler voor mensen die geregeld samenkomen!

 

Andere artikels

Star Wars X-Wing

War of the Ring

Crusader Kings

Star Wars Armada

Rovers van de Noordzee