Cards against Humanity

maandag 20 maart 2017

Cards against Humanity

ZIJ:

Cards against Humanity spelen met 30 personen? Dat lijkt me waanzin, maar toch zeggen ze dat het een spel is dat gespeeld kan worden met 4 tot 30 spelers....

Het is hoedanook een partygame, waarvoor je een absurd gevoel voor humor moet hebben om er plezier aan te hebben - ben je snel gechoqueerd, dan probeer je beter Apples to Apples.

Het concept is simpel: de "Card Czar" (de "verteller" of degene die aan de beurt is) neemt een zwarte kaart waarop een zin staat met 1 leeg veld (of meerdere) en de rest van de groep geeft 1 van zijn witte kaarten af met een woord dat zou passen in het lege veld. De Card Czar leest elke optie voor en kiest wat hij het grappigst/leukst vindt - die persoon krijgt een punt. Wanneer er beslist wordt om te stoppen, wint degene met de meeste punten.

Het succes van dit spel is helemaal te danken aan de soms absurd combinaties die gemaakt worden, en het gebruik van vele taboes - politiek correcte mensen zullen het wat moeilijker hebben met dit spel.

Het is een spel waarvoor je een goede groep moet hebben. Het kan een leuke ijsbreker zijn en meteen de toon zetten, maar het kan ook evengoed op het verkeerde moment gespeeld worden of met een groep die de absurde humor iets minder kan smaken - veel hangt dus af van externe factoren ;-)

Tot nu toe heb ik er me altijd mee geamuseerd, maar je blijft best niet in het oneindige verder doen, want na een tijdje kan het beginnen vervelen, omdat het vaak meer van hetzelfde is (of omdat je kaakspieren pijn doen van het vele lachen ;-)

HIJ:

Over hypes gesproken...Cards against humanity is gekend bij heel veel mensen, zelfs buiten de boardgamescene. Je gaat dan al snel denken dat het spel overroepen is of zelfs gewoon slecht. Maar je gaat het moeten proberen om er een gedacht over te vormen!

Ikzelf was niet zot van het gedacht wat kaartjes voor te lezen en antwoorden erop te krijgen die grappig zouden kunnen zijn. Maar na het te spelen kan ik zeggen dat het echt geweldige fun is! Cards against humanity is echt het partyspel om tussendoor te spelen.

Is het voor iedereen? Zeker niet. Een proper spel is het niet en de meest foute dingen gaan dan ook de grappigste zijn. Zeker proberen als je tegen wat kan! Als het aanslaat kan het een nadeel zijn dat er zoveel uitbreidingen zijn...dus niet goedkoop als je alles wilt hebben.

 

 

 

Andere artikels

Voluspa

Santa Maria

Colt Express

Scythe

Fabled Fruit