Aye, Dark Overlord!

maandag 27 februari 2017

Aye, Dark Overlord

ZIJ:

Als je op zoek bent naar een rollenspel, dat snel uitgelegd is, makkelijk gespeeld kan worden door beginners, op een halfuurtje gedaan kan zijn EN een leuke partygame is, dan zit je goed bij Aye, Dark Overlord :-)

In dit spel is 1 iemand de Dark Overlord en de rest zijn evil minions. De achtergrond is dat de minions allemaal terug zijn, maar dat ze de missie die de overlord hen gegeven had, gefaald hebben. Aan de hand van kaarten moeten ze zich eruit proberen praten, en vooral ervoor zorgen dat de overlord 1 van de andere minions de schuld geeft. Als je 3 "evil stares" hebt gekregen van de overlord, heb je verloren.

Herkenbaar als je opgroeide in een kroostrijk gezin waar er al wel eens iets werd uitgestoken ;-)

Het is een spel dat we al een hele tijd in onze collectie hadden, maar dat ik niet meteen durfde spelen...ik ben niet zo goed in improviseren, en dat is wel noodzakelijk als je graag wil winnen. Een tijdje terug heb ik het dan toch geprobeerd en zoals verwacht, had ik gemengde gevoelens bij het hele gebeuren: hilarisch als je de anderen bezig ziet/hoort, maar als de hete aardappel mijn richting uitkwam, dan brak het angstzweet me uit...

Als je wel goed bent in improviseren, of er minder schrik voor hebt dan ik, dan is dit echt wel een spel om eens te proberen.

Aye, Dark Overlord is lange tijd out of print geweest, maar ze hebben hun fout ingezien, want nu is er een reprint en hebben ze meteen 2 verschillende versies uitgebracht, die zowel apart als samen gespeeld kunnen worden: een rode en een groene doos, met leuke extraatjes in de groene doos.

 

HIJ:

We hebben ooit al eens een leugentje verteld om ergens uit te komen...niet? Daar draait het spel Aye, Dark Overlord helemaal rond!

Tijd om je beste kant te laten zien en snel af te komen met een verhaaltje waarom je een bepaalde missie niet hebt kunnen voltooien. Slaag je er niet in om een goed verhaal te vertellen of stotter je van de zenuwen of word je onderbroken door iemand anders, dan kan het goed zijn dat de evil overlord eens vies naar je kijkt! Als dit 3 maal gebeurt, lig je er uit omdat je dan ontslagen/afgemaakt bent.

Simpel van regels en leuk voor iedereen. Denk je dat je niet genoeg fantasie hebt...het spel heeft kaarten die je moet afspelen met prenten op waarrond je het verhaal verzint.

Aye, Dark Overlord is de beste training die je kan krijgen als je onzeker bent in Role Playing Games zoals Dungeons & Dragons! Een must have voor de partygame liefhebbers en een must try voor al de rest. De onderdelen zijn simpelweg wat kaarten in een doosje, maar de artwork is echt super!

 

 

 

Andere artikels

Dead of Winter

Voluspa

Santa Maria

Colt Express

Scythe