JTG Fundraiser

JTG Fundraiser

GoFundMe Fundraiser

Bericht van Jozua Borghys - oprichter van Joshua Tree Games - nav de fundraiser campagne van Glenn Deceunynck:

En dan open je FB, op een luie zondag, om te zien dat er een GoFundMe campagne werd opgestart, om Joshua Tree Games te redden...

Dan moeten we even gaan zitten en dankbaar zijn...

Het idee om JTG te starten, is ontstaan in 2015, toen ik tijdens een burn-out op zoek ging naar een nieuw pad, een nieuw doel.

Mede dankzij mijn vrouw Saskia, die me vanaf dag 1 steunde, en met veel enthousiasme mee wou stappen in dit verhaal, hebben we JTG dan ook kunnen starten in 2016, op het gelijkvloers, in ons pas-gekochte huis in Boom.

Mijn droom was niet om instant rijk te worden, mijn droom was, en is, om mensen bij elkaar te brengen, een community op te bouwen, het sociale aspect te laten primeren, en op die manier een job te creëren waarvan ik niet rijk moest worden, maar wel waarvan ik kon leven, en dit kon blijven doen tot mijn pensioen - de droom van velen: van je hobby je werk maken.

Een winkel opstarten in je eigen huis had veel voordelen, we konden vaste kosten zoals huur uitstellen tot de shop genoeg geld binnenkreeg, waardoor het ok was om te starten van nul.

Maar als je dan zo snel groeit dat je mensen teleurgesteld naar huis moet sturen wegens plaatsgebrek, dan grijp je de opportuniteit met twee handen als er iemand langskomt die ook gelooft in je verhaal en mee wil helpen om te groeien.

Wat we dan ook deden, anderhalf jaar na onze start. We verhuisden naar een (in bijna alle opzichten) ideale locatie, en konden er op die manier een gezellig, maar evengoed ruim(e) bordspelwinkel/-café van maken.

Uiteraard was het een sprong met wat risico, want ineens kwamen er vaste kosten bij, die je vanaf dag 1 moest kunnen dragen, EN een extra partner die er ook een loon moest uitkrijgen, but we made it work!

En de community groeide, en we lanceerden nieuwe initiatieven, en we bleven inzetten op het sociale aspect, want dat bleef de kern van JTG.

Met het vertrek van onze partner in januari, begon er een nieuw hoofdstuk voor JTG, waarbij er een aantal van die gelanceerde initiatieven moesten verdwijnen, maar we waren er klaar voor om nieuwe events uit te proberen, en nog meer in te zetten op groei, want dat was volgens ons zeker nog mogelijk.

En dan...donderslag bij heldere hemel...Corona...een lockdown die zware financiële gevolgen had voor JTG (zoals voor zovele horecazaken)...alle vaste kosten bleven doorlopen, en we wisten niet hoe lang we dit gingen kunnen volhouden...

Het weer mogen openen van het winkelgedeelte in mei was een druppel op een hete plaat, want wat we zelf al wisten, werd nog maar eens bevestigd: het sociale aspect - het horeca-gedeelte - is niet alleen de kern van JTG, maar ook de grootste bron van inkomsten.

Nu we het horeca-gedeelte weer mogen openen, hopen we eigenlijk vooral dat het niet te laat komt, en dat het beperkt aantal plaatsen dat we mogen gebruiken, voldoende is om het hoofd boven water te houden...

We hebben de afgelopen weken bijna continu zitten nadenken over de toekomst van JTG...wat als we het niet halen, wat zijn onze opties...

Onze conclusie, we hebben maar 2 opties: 1) faillissement (wat we echt absoluut willen vermijden) of 2) terug verhuizen naar onze originele locatie...met alle gevolgen vandien, want met de huidige maatregelen zouden we dan zo goed als geen volk kunnen laten spelen, dus daar gaat het sociale aspect...maar met het voordeel dat er geen vaste kosten moeten zijn, en dat als de maatregelen verder versoepelen, we toch een twintigtal mensen kunnen plaatsen - uiteraard zou ook die beslissing pijn doen, want 20 mensen kunnen plaatsen tov van 80 op onze huidige locatie...groot verschil...en je zet een stap terug, niet leuk...

Maar ook daar weer, zouden we die beslissing nemen om 2 redenen: 1) community: JTG in het klein is beter dan helemaal geen JTG, en 2) ik behoud mijn droomjob.

 

Dus ja, een heel verhaal, om eigenlijk vooral open kaart te spelen - wat is het resultaat als deze GoFundMe campagne het eindbedrag bereikt?

Dan verzeker je ons, en de community, dat we nog een aantal maanden op de huidige locatie kunnen blijven, in de hoop dat tegen dan de situatie wat genormaliseerd is, en we JTG weer op een gezond financieel niveau hebben gekregen, om faillissement of verhuis te kunnen afwenden.

Sas en ik zijn zelf terughoudend van aard, als het gaat om hulp aanvaarden, maar in dit geval kunnen we niet anders dan gewoon ontzettend dankbaar zijn dat er mensen zijn die net als ons, er alles aan willen doen om JTG in de huidige vorm te laten overleven.

Bedankt Glenn De Ceunynck, Chiara Peeters en Nico Claes - uit de grond van ons hart, en iedereen die een bijdrage heeft geleverd/zal leveren!

We prijzen ons zeer gelukkig met vrienden-familie-klanten - een community als jullie <3

Informatie:

  • zondag 7 juni 2020
  • 13:07
  • Tot
  • zondag 7 juni 2020
  • 13:07
  • Gratis toegang

Volgende Events

ONLINE - FNM@Home

FNM Commander

Game Night

FNM - Modern

Game Night