D&D Workshop voor hulpverleners

D&D Workshop voor hulpverleners

Ben je als hulpverlener op zoek naar een creatieve manier om met cliënten via rollenspel te werken rond sociale vaardigheden? Hou je als hulpverlener zelf van de uitdaging om op een co-construerende manier met cliënten ‘iets’ te creëren uit het niets? Durf je zelf uit je comfortzone te komen en je te laten leiden door de creativiteit van je cliënt? Dan is deze workshop iets voor jou!

In deze workshop krijg je de basis mee van D&D aan de hand van een ervaringsgerichte sessie. Hoe introduceer en start je een D&D sessie in je begeleiding? Wat zijn indicaties om aan de slag te gaan met D&D? Op welke manier stem je individuele doelstellingen van je cliënt af op je D&D sessie? Hoe creëer je een karakter samen met je cliënt? Wat zijn belangrijke elementen in het creëren van het avontuur waar je je cliënt in meeneemt? Hoe faciliteer ik de cliënt in zijn/haar avontuur? Op welke manier wordt de brug gemaakt tussen het rollenspel en de concrete leefwereld van de cliënt (aanreiken van huiswerkopdrachten, nabesprekingen,…)? 
Om voeling te krijgen met de mogelijkheden van D&D word je in deze workshop zelf meegenomen in een eigen mini-avontuur. Zo ervaar je wat het is om aan de hand van een eigen karakter de wereld van Dungeons & Dragons te betreden en krijg je voeling met de creatieve mogelijkheden die voor het grijpen liggen. 
D&D kan ingezet worden ter ondersteuning of ter voorbereiding van een therapeutisch proces, maar is zelf geen therapeutische methodiek. Hierdoor is het inzetten van D&D vooral gericht op (eerstelijns)doelstellingen zoals o.a. zelfvertrouwen, ik-versterkende thema’s, assertiviteitstraining,…

Voor hulpverleners, psychologen, orthopedagogen, leefgroepbegeleiders (IB’s),… kortom iedereen die vanuit een begeleidende rol met zijn/haar cliënt op een creatieve manier aan de slag wil gaan rond individuele doelstellingen (geen voorkennis van Dungeons&Dragons vereist)

Deelnameprijs: 90€ (lesmateriaal + drankje inbegrepen) - inschrijven via info@joshuatreegames.com

De begeleiding wordt verzorgd door Kevin Pieters, systeemtherapeut van opleiding en ruime ervaring zowel binnen het Centrum Algemeen Welzijnswerk, het Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning als het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg. Als hulpverlener, systeemtherapeut, teamverantwoordelijke en supervisor beschikt hij over heel wat bagage om met jongeren op een creatieve manier aan de slag te gaan.

Informatie:

  • vrijdag 22 november 2019
  • 13:00
  • Tot
  • vrijdag 22 november 2019
  • 16:00
  • € 90,00

Volgende Events

ONLINE - FNM@Home

FNM Commander

Game Night

FNM - Modern

Game Night